article_for_leismaniosis_cover_photo

KALA AZAR ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

Το “Kala azar” ( επίσης γνωστό ως “καλαζάρ” ή “κάλα-αζάρ” ή “μαύρος πυρετός” ) ή επίσημα λεϊσμανίαση πρόκειται για μια δυνητικά θανατηφόρο παρασιτική νόσο των σκύλων, που οφείλεται στο πρωτόζωο-παράσιτο Leishmania infantum. Η μετάδοσή της γίνεται από το τσίμπημα μολυσμένης -από το παράσιτο- σκνίπας (Phlebotomus). Δυστυχώς το νόσημα ενδημεί πλέον και στην Αττική και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στην πρόληψή του.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ… ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ

Το καλοκαίρι συναρπάζει τα κατοικίδιά μας όσο συναρπάζει και εμάς τους ίδιους. Παρ ’όλα αυτά υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι για το σκύλο σας, οι οποίοι με πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση θα παραμένουν ως μία καλοκαιρινή περιπέτεια. Άγανα: Άγανο είναι η αιχμηρή προεξοχή στα άνθη αγρωστωδών φυτών (π.χ. δημητριακά). Εμφανίζεται στα άνθη των φυτών αυτών τους καλοκαιρινούς μήνες και φυτοζωεί σε πάρκα,…

Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΑΤΑ – ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Οι σκύλοι και οι γάτοι μεγάλης ηλικίας είναι αξιολατρευτοι! Αλλά με την ηλικία ξεκινάνε και μυοσκελετικά προβλήματα όπως η αρθρίτιδα. Έλεγχος του βάρους ,ήπια άσκηση όπως κολύμπι,διατροφικά συμπληρώματα και παυσίπονα θα βοηθήσουν στην ανακούφιση του ζώου.

Σύντομο Βιογραφικό

Λυδία Μεντζικώφ. Aπόφοιτος κτηνιατρικής Α.Π.Θ. Eιδίκευση ESAVS στην παθολογία και χειρουργική ζώων συντροφίας.

Ώρες Εργασίας

Δευτέρα, Τετάρτη:
10:00 - 14:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή:
10:00 - 14:00,
18:00 - 20:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00Κυριακή: κλειστό

Επικοινωνία

Τηλέφωνο ιατρείου: 211 418 1788Κινητό: 697 268 8908Λυσίου 8, Γαλάτσι, ΑθήναGet Directions